Már rég feladtuk, hogy előre szóljunk – A szilveszteri észvesztés elé

Kedves, szórakozni nem tudó réteg!

A szilveszter mindig nagy kihívás az akut betegellátóknak és a mentőknek. Ennek az a végtelenül egyszerű oka, hogy ilyenkor az emberek hajlamosabbak átlépni a még értékelhetően normális viselkedés határait, és a túlzásba vitt afrodiziákumok okozta jókedv koalícióra lép kontroll nélküli viselkedéssel.

Azt már jól tudjuk, hogy jobban készültök a szilveszteri észvesztésre, mint egy kezdő kandúr az első nászára, de ha lehet, akkor a még működőképes kognitív funkcióitokat szabadítsátok fel, amelyek gátat tudnak szabni az önfeledt önpusztításban.

– Ha megoldható, akkor kétféle itallal kísérletezzetek. Az egyik a bemelegítő oldat, a másik a pezsgő (ezzel sem fogtok olyan nagyon jól járni reggelre, de jobb esélyekkel indultok holnap, a ki mit csinált éjjel “kvízben”)

– A szilárd és füstnemű szutykokat lehetőleg kerüljétek. Tudjuk, hogy álltamenő, de az alkohollal való keverése több mint veszélyes.

– Ha az látjátok, hogy a cimborátok elernyed a cucc és/vagy az alkohol kombó miatt, akkor ne hagyjátok a mínuszban fetrengeni, és ne higgyetek abban, hogy ezt majd önerőből megoldja, ha észhez tér!

– Ha valamelyikőtök még elég okos és mentőt hív a legyengült cimbire, akkor legalább a szüleiket vagy valaki felnőttet értesítsétek arról, hogy épp hivatalosan gyengélkedik szegény.

– Ha a mentő kimegy, akkor ne keménykedjetek, mert nem vitázni mennek ki, hanem menteni.

– Ha megütsz egy mentőst, vagy kárt teszel a mentőautóban mert erősre vagy vedelve, akkor tudd: a mentős egy közfeladatot ellátó személy, akinek szóbeli, vagy fizikai sértegetése, bűncselekménynek minősül. Később a felelősség alól, még a gazdag apukátok sem tud titeket kimosdatni.

– Ha bekeveredsz a hivatalos gyengélkedőre, és a sürgősségin keménykedsz, akkor olvasd el az előző pontot, mert a sürgész is közfeladatot ellátó személy…

– Ha a szülőként bemész egy sürgősségire, hogy összeszedd a büszkeségre kevésbé okot adó kölködet, akkor lehetőleg ne a személyzeten vezesse le a haragodat. Nem az egészségügyi szakdolgozó tehet arról, hogy a csemetéd a detoxban landolt.

Már rég feladtuk, hogy előre szóljunk. Csak annyit tehetünk, hogy a reggeli felszáradás után megsimogatjuk a fejeteket, boldog új évet kívánunk, és azt mondjuk, hogy jövőre ugyanitt veled  


Üdv, BÚÉK; AKUT Szakasz

 

Első megjelenés itt: az AKUT Szakaszon olvasható

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s