2020.03.17 ÉN NEM TEHETEM MEG, HOGY OTTHON MARADJAK! – COVID TEAM

2020.03.17

 

ÉN NEM TEHETEM MEG, HOGY OTTHON MARADJAK! – COVID TEAM

90299594_200040757921792_771764881031430144_n

Reggel nagyon fáradtan ébredtem, mint akit agyonvertek. Napok óta 3 órákat tudtam csak aludni, ami nagyon kevés. Éjjel, amikor lefeküdtem, még átnéztem egy két szakmai e-mailt, ajánlást, ellátásrendet. Híreket már nem vagyok hajlandó olvasni, mert azoktól készülök ki igazán. Éjjel is jött email, valamikor egy és kettő közt. A vezetőség küldte az új ellátási rendet. Ők sem alszanak… senki sem alszik.

Reggeli kávé és smink után (aminek kb. annyi jelentősége volt, mint a varázsigének, ami csak belülről motivál, de kívül hatástalan) felugrottam a bringámra és elindultam. Olyan volt, mint egy tavaszi szombat reggel.  Üres utakon tudtam hajtani a bringát, így hamar beértem. Átvettem a műszakot és átbeszéltük a legfrissebb ellátási rendet. Minden kollégám úgy nézett ki, mint egy pandamaci. Óriási sötét karikák a szemek alatt és sápkóros arcszín. De a kedvünk jó volt. Viccelődtünk, ugrattuk egymást. Végre sikerült ennem egy szendvicset is, ami meglepett, hiszen úgy fogtam hozzá, hogy nem voltam éhes. De ugye a jóféle gyulai kolbász illata…

Megint új emberek jöttek hozzánk segíteni. A szemészet, óvoda dolgozói segítettek nekünk és biztosították reggeli forgalmat.  Ami új volt, az az allokációs terv a műszakátadás után. A főnővérekkel megbeszéltük a napi akciótervet. Vicces volt, mert kb 20 percig tartott az egyébként 5 perces megbeszélés, mert másodpercenként csörgött valamelyikünk telefonja. Kijelöltük a COVID-TEAM-et. Ez új volt és kicsit ijesztő.

Aztán összehívtuk a műszakot és mindenkinek elmondtuk, hogy mi lesz aznap a feladata. Melyik vizsgálót ki viszi. Kb olyan volt, mint egy hadgyakorlat. Szükséges és fontos körök ezek. Folyamatosan tanulunk és erősödünk lelkileg. Átnéztük a védőfelszereléseket és a készletet, ami biztonságos mennyiségben áll rendelkezésre. Néha nem is bánom, hogy szemüvegben és maszkban kell flangálni, mert így legalább nem látszik az ábrázatom. Néha be-beszaladt a főo (főorvos) és nyomta az új infókat. Viccesen licitálgattunk, mint a tőzsdén, hogy ki mennyit aludt.

Még mindig kihalt a kórház. Nagyon furcsa érzés. Szinte kong az ürességtől. Azt hiszem bezárkóztunk teljesen a mi kis furcsa világunkba. Fel sem mentünk a büfébe, pedig szerettük a kínálatot, a frissen illatozó rántott hús és pogácsa illatát. De valahogy nem kívánkozunk ki a mi kis birodalmunkból. Talán, mert manapság ott vagyunk lelkileg otthon. Az orvosigazgató úr  megkérte az egyik asszisztensét, hogy süssön nekünk egy kuglófot. Nagyon finom volt, szinte légvétel nélkül ettük. Nagyon jól esett a törődés. A sürgősségi forgalma egyébként jelentősen lezuhant. Tényleg csak sürgős esetek jönnek. Ez az egyik legfontosabb következtetés eddig. Volt egy két érdekes igény is, de ez nem lepett meg senkit.

Délután egy csapatépítő játékot játszottunk. Bezsilipeltem (felvettem az elkülönítőben a szkafandert) és elvégeztem a munkámat, megkértem a kolléganőmet, hogy segítsen szabályosan kizsilipelni (levenni a szkafandert) Hát elég lassan haladunk… Ez nagyon fontos! Tanuljátok meg ezt a rohadásmeleg göncöt szabályosan levenni! Nem lehettek betegek vagy kontaktok, szükség van rátok!

A műszak végén úgy ültünk az öltözőben, mint a krumplis zsákok. Mozdulatlanul néztünk magunk elé. Hazafelé telefonon hívtam pár cimborámat és a médiakommunikációs barátokat. Ki mit csinál, miben utazik és hol tud a másiknak segíteni. Elképesztő összefogásban dolgozunk. Jó volt kicsit kibillenni a kórházi légkörből agyilag is, még ha nem is jutottunk annyira távol, hiszen a téma a koronavírus okozta hatás volt, csak épp más szemszögből.

Most nagyon kimerült vagyok, szerintem fogok tudni rendesen aludni. Szükségem is lesz rá, hiszen csütörtöktől rendesen bele fogok csapni a lecsóba. És ez még csak a kezdet…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s