2020.04.19 – EZ MOST RÓLAD ÉS RÓLUNK SZÓL

Több mint egy hónapja élünk állandó készenlétben, ami minket is megvisel, pedig erre lettünk kiképezve, de most valahogy mégis más. Most minden képességünk maximumát kell tudnunk nyújtani nonstop. Nem csak egyféle nehézség zúdul ránk.

Korábban folyamatosan azt tanultuk és azt hallottuk, hogy “Tűrnöd kell a stresszt, bírnod kell a nyomást, el kell viselned a kialvatlanságot és józanul kell tudnod gondolkodni, dönteni akkor, amikor állapotváltozást észlelsz egy-egy betegnél. El kell tudnod viselni a kritikát és akkor is megnyugtató arcot kell vágnod, amikor belül szétszakít a félelem, mert tudod, hogy mindenre nem lehet elég a sok éven át felhalmozott és elsajátított elméleti és gyakorlati tudás.”  

Mi most is készen állunk!

Még soha nem voltunk ennyire kevesen és mégis sokan. Még soha nem állt így össze az agyonkritizált egészségügy. Még soha nem kaptunk ennyi szeretet, bizalmat és odafordulást. Ez most rólad és rólunk szól!

Tudnod kell, hogy mi nem kértünk tapsot, sem virágot, de könnyekig meghatódtunk, amikor március közepén elért minket a soha nem tapasztalt szeretet és bizalom. Ételt adtál nekünk és a neked jutó kevésből egy keveset, amit mi a szívünkbe zárunk és elővesszük akkor, amikor mindennek vége lesz. Mert egyszer vége lesz, elmúlik ez a valószínűtlenül szürreális rémálom.

Lassan eljön majd az idő, amikor már nem kell félnünk egymás érintésétől és nem kell majd arctalan öltözet mögé bújnunk, amikor találkozunk veled. Kezet nyújtunk egymásnak, mi elmondjuk a nevünket, amely mellé arc is fog társulni. Látni fogod a halvány mosolyt, amely mögött ott fog lapulni az az érző ember, aki korábban is bennünk élt, csak most kicsit bölcsebb lett.

Kérlek szépen, akkor is emlékezz majd ránk!

94026498_2609463995992736_6863644999305658368_n.jpg
Az igazi AKUT Szakasz (A kép az AKUT Szakasz tulajdonát képezi! Kérlek, hogy hivatkozással együtt használd!)

2 comments

  1. Jó estét,
    Pár napja olvasom a posztokat. Nagyon hasznosnak tartom, hogy ezzel is foglalkozik. Hajlamosak vagyunk ítélkezni mások munkája felett, miközben minimális információnk sincs arról a környezetről amit minősítünk. A posztjai sokat segítenek abban, hogy megértsük, miért kell esetenként hosszú órákat eltölteni a sürgősségi ellátás igénybevételekor. Egy-egy megdöbbentő élményem már volt, de remélem ezek inkább elszigetelt esetek voltak. Tisztelem azt a munkát, amit végeznek és talán egy kicsit irigylem is (vagy nem kicsit🙂). A sok nehézség mellett biztosan jó érzés lehet egy nagy kockázatú, nehéz esetet, nagy nyomás mellett patent módon kezelni. A társadalmi hasznosság szempontjából nagyon elől vannak, remélem ezt meg is élik. Gratulálok és remélem békeidőben is megmarad az Önök irányába az a szimpátia, amiben most van részük.
    Gratulálok Önnek és kollégáinak!!😄
    Tisztelettel, mj

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s