Rólam

Baji Anikó vagyok, egészségügyi PR referens és egészségügyi médiakommunikációs szakember. Az AKUT Szakasz Pro szerkesztőségének alapító tulajdonosa.
Megfogalmazott mottóm:
“A hiteles egészségügyi médiakommunikáció az a terület, ahol a maximumra való törekvés a társadalmat szolgálja.”

Egészségügyi médiakommunikációs vonalak.

 

Az AKUT Szakasz Pro

Referencia oldalaim:

 

2015

 

AKUT Szakasz https://www.facebook.com/akutszakasz/ teljesen politikamentes egészségügyi oldalam, amelyet 3 év (ebből csupán 2 aktív év) alatt, egy 27.000 követőt számláló egészségügyi témájú oldallá bővítettem önállóan, fizetett hirdetések nélkül, egyszerű és elérhető eszközökkel.

2018

 

A SOTE BOE tagjaival megegyezve egy szerkesztőséget alapítottam. A megszokott felületet 2018.08.17-től különálló oldalként fut, AKUT Szakasz Pro DEM -BOE néven.

Az AKUT Szakasz group új oldala

 

“Mindenki egészségügye”

A C-vágányon az AKUT Szakaszon megismert pikírt, olykor ironikus, csipkelődő bejegyzések mellett, az egészségügy minden szegletét körbejárom. Az oldal politikamentes lesz!

Tankórterem

Az AKUT Szakasz Pro hálózat legújabb tagja a Tankórterem.
Magyarországon gyaníthatóan elsőként jelenik meg az egészségügyi oktatás ilyen jelleggel a Facebookon. Dr. Pápai Tiborral közösen navigált oldalunkon főiskolai és OKJ ápoló hallgatóknak nyújtunk rendhagyó módon segítséget, hogy könnyebben és stresszmentesebben vészeljék át az iskolai időszakot, illetve a rájuk váró vizsgákat. Az Oldal 2018. Október 1.-jén indult útjára.
Az egészségügyi kommunikáció csak összetett rendszerben képes hitelesen működni. Alapvető feltétele a rendszerismereten túl, az egészségügyben megszerzett szakmai múlt és jelen, valamit az új trendek szerint strukturált médiakommunikáció ismerete. Bármely tényező hiányossága hiteltelenséget tükrözhet.
A TK blogja szintén nagyon pörgős, sokak által keresett oldal 🙂

Cikk a Szakasz titkáról:

 

Miért olyan nagy jelentőségű ez? Hiszen Ancsa nem is amolyan vállalkozó, és nem is a magánszektor képviselője.

Képzeld el, hogy magánklinikát vezetve többé már nem a mostani makacssággal tekintesz a tatalommarketingre, hanem folyamatos edukatív anyagokon, hasznos tartalmakon keresztül tanítod a páciensi körödet.
Akár úgy, mint Ancsa. (Nem mellesleg Ancsa több területen is megfordult már, többek közt a magánszférában is.) Hiszen az EÜ területén dolgozva te is az emberek segítésére esküdtél fel. Magán vagy állami szektor ide vagy oda. Kutya kötelességed azt a lehető legjobb színvonalon tenni, a páciensek is ezt várják el tőled.

Elismerések

AIPM Egészségértés díj 2017, egészségügyi szakember kategória 3. helyezett
“Partner alapú kommunikáció A hiteles és érthető egészségügyi médiakommunikáció számomra nagyon fontos és prioritásszerűen előre rangsorolt tevékenység, amely a laikus olvasókat jól érthető írásokkal, tartalmakkal hozzásegíti ahhoz, hogy értsék az egészségügy néha bonyolult nyelvezetét, annak szerkezetét és a számukra kialakított lényegi értelmét. A hatékony kommunikációhoz nemcsak az egészségügyben szerzett tapasztalatokra, korszerű ismeretekre és tájékozottságra van szükség, hanem egy újfajta szemléletre is. A blogon, illetve a Facebookon létrehozott közösségek tagjai azok a hétköznapi szakemberek és laikusok, akik naponta kerülnek kapcsolatba az egészségüggyel a munkájuk révén vagy az érdeklődésüknek köszönhetően.”