Rólam

Baji Anikó vagyok, főállású sürgősségi triage (triázs) és az AKUT Szakasz Pro szerkesztőségének alapító tulajdonosa.
73222796_2514918431927863_2164357569483636736_n

“Mindenki egészségügye”

Az egészségügyi kommunikáció épp annyira csapatmunka, mint az effektív betegellátás. Csak összetett rendszerben képes hitelesen működni. Alapvető feltétele a rendszerismereten túl, az egészségügyben megszerzett szakmai múlt és jelen, valamit az új trendek szerinti strukturált médiakommunikáció ismerete. 
Őszintén hiszem, hogy “a hiteles egészségügyi kommunikáció a kórházak falai köz született. Ott van otthon, ott van a gyökere”

Az AKUT Szakasz Pro

Az AKUT Szakasz  egy egészségügyi témájú közösségi oldal, amelyet mai napig egyedül vezetek. Fontos területek:

  • sürgősségi betegellátás megismertetése,
  • STROKE prevenció,
  • prevenció,
  • front- office kommunikáció,
  • szakdolgozói burnout
  • politikamentes szórakoztatás.
A blog szerves része a médiakommunikációmnak, ahol elsősorban laikus olvasóknak és egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóknak írok.

Cikk a Szakasz titkáról:

Miért olyan nagy jelentőségű ez? Hiszen Ancsa nem is amolyan vállalkozó, és nem is a magánszektor képviselője.

Képzeld el, hogy magánklinikát vezetve többé már nem a mostani makacssággal tekintesz a tartalommarketingre, hanem folyamatos edukatív anyagokon, hasznos tartalmakon keresztül tanítod a páciensi körödet.
Akár úgy, mint Ancsa. (Nem mellesleg Ancsa több területen is megfordult már, többek közt a magánszférában is.) Hiszen az EÜ területén dolgozva te is az emberek segítésére esküdtél fel. Magán vagy állami szektor ide vagy oda. Kutya kötelességed azt a lehető legjobb színvonalon tenni, a páciensek is ezt várják el tőled.
Az Ez is egy Chopper, édes FB oldal és vloggal közösködő vicces hétfő.
maxresdefault
64221464_2880519485323178_6959000516761646651_n

Fogalmuk sincs, miért, mire kell várni a kórházban: Klubrádió

Elismerések

AIPM Egészségértés díj 2017-ben és 2019-ben, egészségügyi szakember kategória 3. helyezett.
A 2017-es pályázat röviden :
ice_screenshot_20190407-213056.png
“Partner alapú kommunikáció A hiteles és érthető egészségügyi médiakommunikáció számomra nagyon fontos és prioritásszerűen előre rangsorolt tevékenység, amely a laikus olvasókat jól érthető írásokkal, tartalmakkal hozzásegíti ahhoz, hogy értsék az egészségügy néha bonyolult nyelvezetét, annak szerkezetét és a számukra kialakított lényegi értelmét. A hatékony kommunikációhoz nemcsak az egészségügyben szerzett tapasztalatokra, korszerű ismeretekre és tájékozottságra van szükség, hanem egy újfajta szemléletre is. A blogon, illetve a Facebookon létrehozott közösségek tagjai azok a hétköznapi szakemberek és laikusok, akik naponta kerülnek kapcsolatba az egészségüggyel a munkájuk révén vagy az érdeklődésüknek köszönhetően.”
További oldalak és csoportok:
Aktív, netedukációs oldal:
Tankórterem, amelyet Dr. Pápai Tiborral közösen alapítottunk 2018-ban. Az egészségügyi pálya iránt érdeklődő, valamint egyéb egészségügyi képzéseken részvevő hallgatók számára kialakított közösségünk bázisa, a Facebookon található, illetve az alábbi weboldalon
Csoportok:
ÁLLÁSpont: Egészségügyi álláshirdető csoport.
MEDIbörze: Egészségügyi adok-veszek csoport.
Neked szól : Laikus olvasók számára fenntartott csoport.
Passzív oldala:
C-vágány , amely 2018 őszén indult el, és egészen 2019 tavaszáig volt aktív. Az oldal rövidesen össze lesz vonva az AKUT Szakasz anyaoldallal.
Offline én
Szabadidőmben sokat sportolok. Régen kajakozó voltam, aztán az elmúlt és most leginkább futok, bringázok meg néha uszodába is járok…(futottam maratont és sok félmaratont) Tulajdonképpen nem értem, hogy miért nem csináltam még meg az Ironmant 😀 
Szeretek házakat, természetet és egyéb misztikus pillanatokat lencsevégre kapni. Ez is egy önkifejezés, és sajnos vagy hála a jóságosnak, ezen a téren is dübörög bennem a közléskényszer.
40 évesen, egy sorsfordító esemény kapcsán kezdtem el írni, addig nem tudtam, hogy szeretem a közlés ezen formáját.
Utálom a sütőtököt és élek halok a mákos bejgliért 🙂
Baji Anikó
Egészségügyi médiakommunikációs szakember
akutszakasz@gmail.com
Ha írsz nekem, akkor kérlek szólíts Ancsának 🙂